Hoekstra landgoed BV
Home  |  Vorige pagina

Het landgoed

De komende jaren zal de behoefte aan woningen voor medioren (50+) en een combinatie met zorg sterk toenemen, nu de bekende 'babyboomers' vergrijzen. Gewend als deze mensen zijn aan zelfstandigheid, ruimte en een bepaalde mate van luxe, is de overgang van hun eigen ruime woning naar een appartement of aanleunwoning vaak groot.


Samen met Rikkingahof en SIR-55 ontwikkelt Hoekstra Landgoed hiervoor een woonvorm. Wonen waarbij de bewoners niet inleveren op hun levensstandaard maar tegelijkertijd wel een appel kunnen doen op zorg. Ook wonen waarbij de, eerste, bewoners zelf bepalen:
- hoe en wat er wordt gebouwd
- hoe de woningen eruit komen te zien
- hoe de woning wordt ingedeeld

Dit alles op een landgoed. Op een lokatie welke de sfeer ademt van het buitenleven. Schitterend gelegen aan de rand van Oosterwolde met voorzieningen als gemeentehuis en winkels dichtbij.


Met het landgoed willen we de plek behouden zoals deze nu is. De landerijen rondom zullen hun vorm en structuur behouden en biologisch worden beheerd zodat nog meer bloemen ze zullen kleuren. Hereford koeien zullen er grazen en de paden tussen de landerijen zullen worden opengesteld voor publiek.

Landgoed Jardinga Landgoed Jardinga
Landgoed Jardinga Landgoed Jardinga
Verder naar de lokatie