Hoekstra landgoed BV
Home  |  Vorige pagina

Project "Het Hooge Hoes" te Vries

"Het Hooge Hoes" toen

Het Hooge Hoes heeft een oude en rijke historie die al begint in 1660. Oorspronkelijk was het pand de dorpsherberg en het centrum van Vries. In het voorhuis bevond zich de herberg terwijl in het schuurdeel de bedrijfsruimte van de boerderij was. Na de brand in 1848, toen het pand werd verwoest bleef de functie dezelfde met opnieuw in het voorhuis de herberg met haar gelagkamer en op de verdieping de balzaal met logiesvertrekken. Achterin was de doorrit, de stalruimte en het bedrijfsdeel van de boerderij. Toen, in die tijd gebruikelijk, de herbergier ook het wethouder en locoburgemeesterschap bekleedde, werden tot aan de bouw van het nieuwe gemeentehuis de raadsvergaderingen in de gelagkamer gehouden. Pas tegen het einde van de 19 de eeuw kwam er een einde aan de functie van herberg."Het Hooge Hoes" nu

Het Hooge Hoes wordt verbouwd tot een boerderij met 6 appartementen, 3 op de begane grond en 3 op de verdieping. Vanaf de deel welke loopt van schuurdeur naar schuurdeur zijn de appartementen van binnenuit bereikbaar. De drie appartementen op de begane grond krijgen een ruim terras. De appartementen op de verdieping een ruim balkon. Alles gesitueerd aan de beschutte en besloten binnentuin waar kleinkinderen vrij kunnen spelen, terwijl u geniet van de rust en hun drukte. De tuin is collectief, evenals het tuinhuis. Hier kunt u als u het wilt koffie drinken, anderen ontmoeten en afspreken. Ook is het de plek van waaruit de zorgnetwerkcoach de eventuele zorg voor u kan regelen. Zorg op maat. Tevens de zorg voor formulieren, procedures en een eventueel intake gesprek.

IBS farmresidence heeft met de bouw met toekomstige zorg rekening gehouden. Ook is de indelings-tekenig in een conceptfase gehouden. U kunt hier vanaf wijken. Wilt u een andere indeling en dit is bouwkundig mogelijk dan kan dit worden gerealiseerd.

Uitgaande van het concept zal de prijs van een woning 245.000,-- euro v.o.n. zijn op de begane grond en 235.000,-- euro v.o.n. op de verdieping.

Wilt u meer informatie over:

Zorg
Dan graag contact opnemen met Zorgnetwerkcoach Hennie van der Kamp mobiel 0611 08 53 52

Verkoop
Dan graag contact opnemen met

Hoekstralandgoed bv
Sjoerd Hoekstra 0683 118 118


Hieronder vind u de indelingen van de verschillende appartementen.
Door te scrollen of met de pijltjes op de rechterkant van de brochure kunt u de tekst verschuiven en lezen.

Het lijkt er op dat u geen plugin in uw browser heeft om PDF bestanden te kunnen bekijken, of dat uw browser het tonen van PDF bestanden niet ondersteund.
Om het bestand toch te kunnen inzien kunt u het hier downloaden.

Download het PDF bestand.