Hoekstra landgoed BV
Home  |  Vorige pagina

Prandinga

Aan de Prandinga , net buiten de bebouwde kom van Oosterwolde , staat deze , kleine voormalige , boerderij uit circa 1920 . De oude stallen zijn nog aanwezig en het laatste hooi ligt nog in het hooivak . De boerderij bestaat uit een smal voorhuis en een breed achterhuis . De boerderij met erf , ondergrond en een perceel weiland is 7.660 m2 groot , kadastraal bekend , Oosterwolde D 1324.

De bestemming is enkelbestemming wonen . Binnen het bestemmingsplan is het mogelijk om een nieuw hoofdgebouw te bouwen van 175 m2. met bijbehorende bouwwerken van maximaal 200 m2. Rho adviseurs heeft onderzocht of een extra woning of een woning voor mantelzorg mogelijk is. Een extra vrijstaande woning is niet mogelijk , wel is het mogelijk om het bijgebouw voor de duur van de mantelzorg periode te gebruiken als woning en deze hiervoor geschikt te maken. Ook is een generatiewoning in het hoofdgebouw mogelijk.

De ligging is prachtig, op een oude zandrug, vlakbij Oosterwolde met goede regio voorzieningen, waar het perceel aan de achterzijde begint af te zakken, met een prachtig uitzicht, naar het beekdal met het Grootdiep.

Vraagprijs 420.000 euro kosten koper, waarbij de huidige eigenaar / verkoper de kosten van afbreken en saneren op zich neemt.Onderzoek Rho adviseurs (PDF)

Bestemmingsplan (PDF)

Kadastrale kaart (PDF)